Lædertyper

Lædertyper

 Hos By Fogstrup vil du altid få læder af bedste kvalitet, hvad enten du vælger en ubehandlet eller bearbejdet læder. Indenfor læder findes der forskellige måder at bearbejde skindet på, som hver har sine fordele og ulemper. Så når der skal vælges en lædertype, er det vigtigt at have med i sine overvejelser, hvad møblet skal bruges til, og hvordan man ønsker læderet skal patinere. Hvilke type behandling, der er passende for netop dig og dit møbel, er individuel.

Hos By Fogstrup står vi altid til rådighed for råd og vejledning i din beslutning omkring valg af læder.

Nedenstående finder du en kort beskrivelse af de mest valgte lædertyper/behandlinger.

 

Anilin (Narvlæder)
Anilinlæder, er det tætteste, det er muligt at komme det "rå" naturlige læder. Da denne lædertype er uden egentlig overfladebeskyttelse og man ingen mulighed har for at skjule eventuelle "defekter" i det færdige læder, anvendes der til denne lædertype huder af høj sortering, d.v.s. huder med få skader eller naturlige ar. Anilinlæder er "handske" blød, meget behagelig at sidde på og føles stort set aldrig hverken koldt eller varmt. Til gengæld er Anilinlæder også noget mere sårbart overfor brugspåvirkninger. Pletter efter spildte væsker, fedtstof m.v. lader sig undertiden kun vanskeligt fjerne.

Anilinlæder vil med tiden, afhængigt af den valgte farve, få en noget kraftigere patina end de fleste andre lædertyper, specielt på de flader der påvirkes kraftigst under brugen.

Denne lædertype anbefales, hvis der alene lægges vægt på at læderet skal være behageligt at bruge og hvor det praktiske ikke spiller nogen væsentlig rolle.Semianilinlæder (Narvlæder)

Denne type læder har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere resistent for påvirkninger i dagligdagen. Overfladebehandlingen, der beskytter læderet, betyder dog at læderet bliver en lille smule mindre behageligt i brug og overfladen får et lidt mere kunstigt look. Dog betyder overfladebehandlingen at man har lidt større reaktionstid til at fjerne spildte væsker og lignende fra læderets overflade inden det begynder at trænge ind og give pletter eller skjolder. Ændringer i læderets udseende vil også være mindre for denne lædertype end for det ovennævnte anilinlæder. Semianilinlæder bør foretrækkes, hvor der lægges vægt på at få et rimeligt praktisk lædermateriale, men uden at give afkald på de bløde og behagelige egenskaber læderet har.
 

 

Dækfarvet læder (Korrigeret læder)
Dækfarvet læder har fået en kraftigere overfladebeskyttelse, typisk med læderlak, der resulterer i et særdeles praktisk læder, der kan holde til lidt af hvert. Den kraftigere behandling bevirker at læderet noget bliver stivere og mere kunstigt at se og føle på. Farvningen lukker, helt eller delvist, læderets overflade og det bliver mindre behageligt i brug. Læderet vil derfor heller ikke forandre sig særligt meget i brug, så man kan roligt regne med samme udseende i relativt lang tid. Til gengæld er denne lædertype meget praktisk i brug og møbler med dette materiale kan derfor anbefales, hvor de praktiske egenskaber er vigtigst og de komfortable egenskaber er sekundære.

 

Læderpleje.

Hos By Fogstrup har vi valgt at forhandle nogle få læderplejeprodukter fra Leather Master, som vi mener, er de bedste på markedet til pleje af lige netop vores produkter. 

Produkterne finder du under "blandet" sammen med en vejledning omkring brug, skulle du have yderligere spørgsmål til læderpleje af de forskellige lædertyper, hører vi naturligvis gerne fra dig. 

Læderpleje kit - By Fogstrup